Omgeving

De omgeving van Guesthouse Lazey

Guesthouse Lazey is strategisch gelegen: enerzijds grenst het aan het uitgestrekte platteland met de dorpjes Stroe en Voorthuizen en anderzijds de uitgestrekte Veluwe met mooie dorpjes als Kootwijk, Garderen, Vierhouten en Hoog Soeren, een eindeloos natuurgebied met dassen, boommarters, vossen, edelherten, wilde zwijnen en reeën.

Niet alleen is de natuur in de nabijheid maar ook diverse winkelcentra. Voorthuizen zelf, maar denk ook aan Barneveld, Apeldoorn en Harderwijk, ook wel bekend om haar dolfijnen. De Apenheul en Koningin Julianatoren in Apeldoorn en SchatEiland in Voorthuizen zelf.

Cultuur is er ook, bijvoorbeeld in het Kröller-Müller-museum.

Liever ontspannende activiteiten? Mooie fiets- en wandelroutes te over!

Lekker zwemmen in de openlucht? Bezoek dan recreatieplas Zeumeren.

In de hal van Guesthouse Lazey staat een groot folderrek met toeristische informatie over de omgeving. U vindt daar onder andere folders van:

Voor nog meer informatie kunt u ook op de site van de VVV terecht!

Het bos en de boswachter

Wat is er nu lekkerder dan de bossen in te lopen, te ruiken en de stilte van de bossen te horen? De boswachter wilde ons graag wijzen op de paardenliefhebbers. Hij schrijft: Heeft u een paard of pony dan is er in de nabijheid van Guesthouse Lazey een pension voor uw lievelingsdieren. De stallen voor de paarden liggen op ca. 8 minuten afstand. Er zijn talrijke ruiter- en menroutes in de bossen die beheerd worden door Staatsbosbeheer. Het Speulderbos staat bekend om zijn oude beukenbossen. Belangrijk om te weten is dat er nagenoeg geen steekvliegen, dazen en blinden aanwezig zijn. Uw paard blijft dan ook lekker rustig doorstappen zonder gestoken te worden. En wat ook belangrijk voor u is, de boswachter is erg aardig. Wel moet u op de ruiterpaden blijven om de wandelroutes begaanbaar te houden voor de wandelaars en fietsers. In het Speulderbos vindt u meer dan 100 grafheuvels uit de grafbekercultuur.